Ga naar de inhoud

assistente polikliniek (medisch telefoniste/receptioniste)

Regelmatig opent ergens in Nederland een particuliere kliniek. Een ontwikkeling in de zorgsector, die vraagt om een aangepaste opleiding: assistente polikliniek, ook medisch baliemedewerkster genoemd. 
Je ontvangt de cliënten gastvrij en professioneel. Je informeert hen in correct Nederlands. Het spreekuur verloopt door jou efficiënt en vlot. Je combineert je medische basiskennis en medische terminologie, dus je weet waar het om gaat.

Opleiding assistente-polikliniek en medisch telefoniste receptioniste

niveau
Het niveau van het incompanytraject Assistente Polikliniek (medisch baliemedewerkster) is mbo4.

vooropleiding
Voor deze opleiding moet je eerst de modules van incompanytraject medisch administratief medewerker hebben gevolgd. De medische terminologie komt namelijk terug in de module medische basiskennis.
Ook voor deze opleiding geldt, dat een deelnemer de Nederlandse taal begrijpt, spreekt en schrijft op niveau B1/2F.

modules
basiskennis Nederlands: basisgrammatica, spelling en stijl om eenvoudige (medisch gerelateerde) correspondentie te kunnen afhandelen; let op: pas bij de vervolgopleiding medisch secretaresse leer je hoe je gedicteerde medische brieven, rapporten, excerpten etc. moet verwerken.
medisch fundament:
de medische terminologie wordt  gekoppeld aan de basiskennis van anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie gerelateerd aan de huid, botten, gewrichten, spierstelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, uitscheiding, mannelijke en vrouwelijke geslachts- en voortplantingsorganen, endocriene klieren, hersenen, zenuwen, zintuigen, psychiatrie en in grote lijnen de geneesmiddelenleer.

opleidingsduur
Als beide modules worden verzorgd, kan de opleiding in 9 weken (1 dagdeel per week) worden afgerond. Aansluitend wordt de opleiding afgesloten met een examen per module. In overleg met de werkgever bepalen wij de examenmomenten (zie ook examinering). 

studiebelasting
Naast de lestijden moet een medewerker rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 8 à 10 uur per week.

examinering
De examinator komt naar de leslocatie (mits deze geschikt is om examens af te nemen). Zo beperken we eventuele examenstress. Als de locatie niet geschikt is voor het afnemen van examens, dan wijken we uit naar een van de locaties van Crown Business Center.

diploma
Opleidingskwaliteit en de inzet van studenten gaan hand in hand met de waarde van een geaccrediteerd diploma van het IVIO-Examenbureau. Om de waarde van het diploma te waarborgen, kan een module maximaal twee keer worden herkanst. Onze slagingspercentages liggen hoog: studenten worden begeleid door ervaren, vakbekwame en enthousiaste docenten. Lukt het ook met twee herkansingen onverhoopt niet om alle modules met minimaal een 5,5 af te ronden? Dan ontvangt de student een getuigschrift van het IVIO-Examenbureau.

Als alle modules worden afgenomen bedraagt de prijs voor deze incompanyopleiding € 1.350,00. Bij vrijstelling(en) passen wij uiteraard de prijs aan.

De prijs is inclusief lesmateriaal, exclusief btw en km-vergoeding voor de docent. Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen.

Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen, trainingen of workshops te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als de opleiding of training moet worden gevolgd om een functie goed uit te voeren. Anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw medewerkers.
De eigen werklocatie is vertrouwd.
Les op tijden die binnen uw organisatie passen.
Met collega’s iets nieuws leren, versterkt het teamgevoel.
In overleg bepalen we de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; om persoonlijke aandacht te garanderen, adviseren wij een groepsgrootte van maximaal tien medewerkers.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

U ziet de voordelen van een incompanytraject en wilt graag professioneel advies? Wij komen graag naar uw locatie; een telefonische kennismaking stellen wij zeker ook op prijs: 06 48541255.

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven. 

Je hebt de opleiding medisch administratief medewerker als vooropleiding gevolgd voor je kunt starten met deze opleiding. Je moet namelijk bekend zijn met de medische terminologie om medisch fundament te kunnen begrijpen.

Modules
basiskennis Nederlands:
basisgrammatica, spelling en stijl om eenvoudige (medisch gerelateerde) correspondentie te kunnen afhandelen; let op: pas bij de vervolgopleiding medisch secretaresse leer je hoe je gedicteerde medische brieven, rapporten, excerpten etc. moet verwerken.
medisch fundament: de medische terminologie wordt  gekoppeld aan de basiskennis van anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie gerelateerd aan de huid, botten, gewrichten, spierstelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, uitscheiding, mannelijke en vrouwelijke geslachts- en voortplantingsorganen, endocriene klieren, hersenen, zenuwen, zintuigen, psychiatrie en in grote lijnen de geneesmiddelenleer. 

Prijs
De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 650,00. Dit is inclusief lesmateriaal, begeleiding door een vakdocent en btw; exclusief examinering.

Download hier onze voorwaarden om de begeleide thuisstudie te starten. 

De opleiding wordt op een van de locaties van het Crown Business Center geëxamineerd. De prijs van een examen op locatie Crown Business Center Zoetermeer bedraagt € 75,00 exclusief btw. Doe je meerdere examens binnen een dagdeel, dan ontvang je 10% korting. Wordt het examen op een andere CBC-locatie afgenomen, dan wordt de prijs vermeerderd met € 0,30/km reiskostenvergoeding (examinator), gerekend vanaf de CBC-locatie Zoetermeer. 

Voor alle informatie download je onze ‘voorwaarden begeleide thuisstudie’.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen