Ga naar de inhoud

Basiskennis Calculatie (BKC)

Als financieel-economisch medewerker heb je een veelzijdige functie waarbij je een organisatie met je cijfermatige inzicht ondersteunt in de goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens.

Opleiding Basiskennis boekhouding / calculatie

niveau
Het niveau van de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) is mbo3.

vooropleiding
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. De deelnemer begrijpt, spreekt en schrijft de Nederlandse taal op niveau B1/2F.

modules
Deze opleiding bestaat uit één module: Basiskennis Calculatie (BKC) geeft je inzicht in elementaire berekeningen zoals kostprijscalculaties, statistiek en het grafisch presenteren van gegevens (spreadsheet); ook verdiep je je in goederenhandel, koop en verkoop, internationale handel, verzekering en kredietverlening. BKC is ook een fijne opleiding om meer inzicht te krijgen in het rekenprogramma Excel!

opleidingsduur
Als alle modules worden verzorgd, kan de opleiding in 10 lessen van 2,5 uur worden afgerond. Aansluitend wordt de opleiding afgesloten met een examen bij de Associatie.

studiebelasting
Naast de lestijden moet een medewerker rekening houden met een studiebelasting van 8 – 10 uur per week.

Onze slagingspercentages liggen hoog: studenten worden begeleid door vakbekwame, enthousiaste docenten. Onze opleidingskwaliteit en de inzet van de deelnemers bepalen samen de waarde van een diploma.

Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij naar De Associatie (www.associatie.nl). Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van De Associatie; in de laatste les van een module bespreekt de docent zo’n voorbeeldexamen.
Wij kunnen de deelnemer(s) collectief aanmelden bij De Associatie. Hiervoor berekenen wij € 25,00 administratiekosten per module per deelnemer. De deelnemer ontvangt een link waarmee hij zelf een locatie, datum en tijd boekt.

De prijs voor deze incompanyopleiding bedraagt € 1.500,00. Dit is inclusief lesmateriaal, exclusief btw en km-vergoeding voor de docent. Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen. Wij kunnen de deelnemer(s) collectief aanmelden bij De Associatie. Hiervoor berekenen wij € 25,00 administratiekosten per module per deelnemer. De deelnemer ontvangt een link waarmee hij zelf een locatie, datum en tijd boekt. 

 Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen, trainingen of workshops te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als de opleiding of training moet worden gevolgd om een functie goed uit te voeren. Anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw medewerkers.
De eigen werklocatie is vertrouwd.
Les op tijden die binnen uw organisatie passen.
Met collega’s iets nieuws leren, versterkt het teamgevoel.
In overleg bepalen we de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; om persoonlijke aandacht te garanderen, adviseren wij een groepsgrootte van maximaal tien medewerkers.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

U ziet de voordelen van een incompanytraject en wilt graag professioneel advies? Wij komen graag naar uw locatie; een telefonische kennismaking stellen wij zeker ook op prijs: 06 48541255.

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven. 

modules
Deze opleiding bestaat uit één module: Basiskennis Calculatie (BKC) geeft je inzicht in elementaire berekeningen zoals kostprijscalculaties, statistiek en het grafisch presenteren van gegevens (spreadsheet); ook verdiep je je in goederenhandel, koop en verkoop, internationale handel, verzekering en kredietverlening. BKC is ook een fijne opleiding om meer inzicht te krijgen in het rekenprogramma Excel! 

prijs
De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 650,00. Dit is inclusief lesmateriaal, begeleiding door een vakdocent en btw; exclusief examinering bij De Associatie.

Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij naar De Associatie (www.associatie.nl). Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van De Associatie; de docent bespreekt één gemaakt voorbeeldexamen voor je jezelf aanmeldt voor het examen.

Download hier onze voorwaarden om de begeleide thuisstudie te starten.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen