Ga naar de inhoud

telefoniste / receptioniste

Als eerste contactpersoon achter de receptie of balie van een organisatie weet jij met bezoekers om te gaan: klantvriendelijk en servicegericht. Communicatie vormt het grootste deel van je dagelijkse werkzaamheden. De functie is meestal gekoppeld aan een (administratieve) afdeling. Daarom leer je bij ons ook waar je op moet letten bij backofficewerkzaamheden. 

Opleiding telefoniste / receptioniste

niveau
Het niveau voor de opleiding telefoniste/receptioniste is mbo2-3.

vooropleiding
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. De deelnemer begrijpt, spreekt en schrijft de Nederlandse taal op niveau B1/2F.

modules
basiskennis Nederlands: basisgrammatica, spelling en stijl om eenvoudige correspondentie te kunnen afhandelen
basiskennis correspondentie: basisregels om zelfstandig eenvoudige correspondentie (mail, memo, informatie vragen en geven, bestellen, betalingsverkeer) af te handelen.
front- en backofficewerkzaamheden: het communicatietraject (bedrijfsgericht denken en handelen); klantvriendelijk en servicegericht telefoneren; omgaan met klachten en agressie; lichaamstaal en stemgebruik; bezoekers ontvangen en registreren (etiquette/omgangsvormen); reserveringen (Outlook Agendabeheer); inkomende en uitgaande post (o.a. leveringen registreren); organisatie en administratie (o.a. informatie verzamelen en verwerken); archiveren.
praktisch Office Outlook agenda- en taakbeheer: de fijne kneepjes van het agenda- en taakbeheer van Outlook.

Tijdens de computerlessen en het examen (Outlook) moet de deelnemer beschikken over een laptop of desktop. In overleg met de werkgever wordt bepaald in welke Office-versie de lessen worden verzorgd en geëxamineerd.

opleidingsduur

Als alle modules worden verzorgd, kan de opleiding in 14 lessen van 3 uur worden afgerond. Aansluitend wordt de opleiding afgesloten met een examen per module. In overleg met de werkgever bepalen wij de examenmomenten (zie ook examinering).


vrijstelling(en)
Soms is een vrijstelling voor een of meer modules mogelijk. Hiertoe moet een bewijs (kopie diploma/getuigschrift met cijfer) worden afgegeven, dat niet ouder is dan drie jaar.

studiebelasting

Naast de lestijden moet een deelnemer rekening houden met een studiebelasting van gemiddeld 4 à 6 uur per week.

examinering
De examinator komt naar uw locatie (mits deze geschikt is om examens af te nemen). Zo beperken we eventuele examenstress bij uw werknemers. Als de locatie niet geschikt is voor het afnemen van examens, dan wijken we uit naar een van de locaties van Crown Business Center.

diploma
Onze slagingspercentages liggen hoog: studenten worden begeleid door ervaren, vakbekwame, enthousiaste docenten. Onze opleidingskwaliteit en de inzet van de deelnemers bepalen samen de waarde van een geaccrediteerd diploma van het IVIO-Examenbureau. Om de waarde van het diploma hoog te houden en te waarborgen, kan een module maximaal twee keer worden herkanst. Lukt het onverhoopt niet om alle modules met minimaal een 5,5 af te ronden? Dan ontvangt de student een getuigschrift van het IVIO-Examenbureau.

Soms is een vrijstelling voor een module mogelijk.
Hiertoe moet een bewijs (kopie diploma met cijfer) worden afgeven, dat niet ouder is dan drie jaar.

Prijs
Als alle modules worden verzorgd, bedraagt de prijs voor deze incompanyopleiding € 1.500,00. Bij vrijstelling(en) passen wij uiteraard de prijs aan.
De prijs is inclusief lesmateriaal, exclusief km-vergoeding (docent) en btw.
Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen.

Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen, trainingen of workshops te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als de opleiding of training moet worden gevolgd om een functie goed uit te voeren. Anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw medewerkers.
De eigen werklocatie is vertrouwd.
Les op tijden die binnen uw organisatie passen.
Met collega’s iets nieuws leren, versterkt het teamgevoel.
In overleg bepalen we de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; om persoonlijke aandacht te garanderen, adviseren wij een groepsgrootte van maximaal tien medewerkers.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

U ziet de voordelen van een incompanytraject en wilt graag professioneel advies? Wij komen graag naar uw locatie; een telefonische kennismaking stellen wij zeker ook op prijs: 06 48541255.

 

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven.

modules
basiskennis Nederlands 
basisgrammatica, spelling en stijl om eenvoudige correspondentie te kunnen afhandelen
basiskennis correspondentie 
basisregels om zelfstandig eenvoudige correspondentie (mail, memo, informatie vragen en geven, bestellen, betalingsverkeer) af te handelen.
front- en backofficewerkzaamheden 
het communicatietraject (bedrijfsgericht denken en handelen); klantvriendelijk en servicegericht telefoneren; omgaan met klachten en agressie; lichaamstaal en stemgebruik; bezoekers ontvangen en registreren (etiquette/omgangsvormen); reserveringen (Outlook Agendabeheer); inkomende en uitgaande post (o.a. leveringen registreren); organisatie en administratie (o.a. informatie verzamelen en verwerken); archiveren.
Praktisch Office Outlook agenda- en taakbeheer
de fijne kneepjes van het agenda- en taakbeheer van Outlook

Tijdens de computerlessen en het examen (Outlook) moet de deelnemer beschikken over een laptop. In overleg met de deelnemer wordt bepaald in welke Office-versie de lessen worden verzorgd en geëxamineerd. 

Prijs
De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 650,00. Dit is inclusief lesmateriaal, begeleiding door een vakdocent en btw; exclusief examinering.

Download hier onze voorwaarden om de begeleide thuisstudie te starten.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen