Ga naar de inhoud

English on the job for medical secretaries

Je bent medisch telefoniste/receptioniste, assistente polikliniek of medisch secretaresse? Haal meer uit je functie en leer hoe je patiënten in correct Engels te woord staat.

Zakelijk Engels specifiek gericht op de medische praktijk! In jouw beroep is het belangrijk om anderstalige patiënten in het Engels te woord te (durven) staan! De docent leert je vanaf de eerste minuut dat je bij ons bent met elkaar in Oxford English te converseren. Onze docent kent ook de medische praktijk en leert je (o.a.) de medische termen in het Engels en de basisgrammatica.  Oefen hoe je in het Engels je patiënten op hun gemak stelt en wegwijs maakt, hoe je een telefoongesprek voert etc… Kortom: een training waar je in praktijk veel profijt van zult hebben.

talen leren

Voor deze opleiding heb je minimaal onze opleiding medisch administratief medewerker afgerond of je werkt in een medische functie (bijvoorbeeld op de SEH!).

Modules
Medical terminology
Grammar
Telephone etiquette
Medical correspondence

Prijs
€ 760,00
Prijs is inclusief inschrijfgeld en lesmateriaal; koffie/thee; btw; parkeren op eigen terrein.

Medical terminology
Gebaseerd op de medische terminologie zoals die in onze opleiding tot Medisch Administratief Medewerker, Assistente Polikliniek en Medisch Secretaresse wordt gehanteerd. De meest voorkomende termen zijn aangevuld met algemene Engelse woorden en uitdrukkingen die op patiënten en de ziekenhuiswereld betrekking hebben. Apart wordt aandacht besteed aan ‘Organization of the hospital’: hier wordt een beknopte indeling gegeven van de afdelingen en diensten die in de meeste ziekenhuizen aanwezig zijn. Daarnaast een lijst van specialismen, met een korte verklaring.
Grammar
De basisgrammatica wordt behandeld. Enkele belangrijke punten (pitfalls) worden aangehaald betreffende grammatica. Dit deel bevat ook (huiswerk)opdrachten.
Telephone etiquette
De basisprincipes zijn ook hier zeer belangrijk. In dit onderdeel krijg je voldoende aanwijzingen en hulp om (ook lastige) telefoongesprekken in correct Engels te voeren. Waar nodig krijg je een woordenlijstje; we gaan ervan uit dat er een basis aan woordenschat is. Onderdeel hier is ‘Conversation, fluency’.  Hierin zijn – met zijn toestemming – enkele artikelen opgenomen van dr. James LeFanu, huisarts in London, die een aantal publicaties en boeken op zijn naam heeft staan. Ook schrijft hij gezondheidsartikelen voor de Telegraph Online. Deze teksten vormen een hulpmiddel bij het oefenen van de uitspraak, daarnaast kunnen zij het onderwerp vormen bij spreekbeurten of discussies binnen de groep.
Medical correspondence
Dit onderdeel bevat richtlijnen voor het correct schrijven van Engelse brieven. Ook – als voorbeeld – enkele Engelse patiëntenbrieven. 

De module English on the job for medical secretaries duurt 12 weken (1 dagdeel van 1,5 uur per week).
De gemiddelde studiebelasting bedraagt 2 uur per week.

Opleiding start bij minimaal 3 studenten op woensdag 18 mei (18.30 – 20.00 uur)

Gratis kennismaken
Wil je persoonlijk ervaren of de opleiding English on the job for medical secretaries iets voor jou is? Bel ons voor een intakegesprek, zodat je helder geïnformeerd bent: wat mag je van ons verwachten en wat verwachten wij van onze studenten? Aarzel je nog? Volg dan gratis en vrijblijvend een kennismakingsles in Zoetermeer (aanmelden verplicht i.v.m. beschikbaarheid). Ervaar hoe de docent ook jou naar je examens begeleidt.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen

  of kies een van onze andere studies: