Ga naar de inhoud

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Krijg inzicht in boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen van een organisatie. Je zoekt een gedegen en actuele opleiding? Dan zit je gebeiteld met deze opleiding praktijkdiploma boekhouden (PDB). Jij hebt de vakkennis! Je voert geheel zelfstandig de de bedrijfsadministratie (boekhouding), kent de belangrijkste financieringsaspecten en de basis van kostencalculatie. 

Opleiding Basiskennis boekhouding / calculatie

niveau 
Het niveau van de incompanyopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is mbo4.

vooropleiding
Voor deze opleiding adviseren wij mbo3 of de opleiding basiskennis boekhouden (BKB). De deelnemer begrijpt, spreekt en schrijft de Nederlandse taal op niveau B1/F2.

modules
bedrijfsadministratie: het maken van berekeningen voor de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming; overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans; je krijgt kennis van de belangrijkste theorie en begrippen.
kostencalculatie: leer hoe het bedrijfsresultaat ervoor staat; wat  de kostprijs is en hoe die zich verhoudt tot de verkoopprijs; hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent; krijg inzicht in resultaten en presentatiemethoden die je direct in praktijk kunt brengen.
financiering: je hebt je theorie over financiering paraat met termen zoals agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen en leert berekeningen maken voor de periodeafsluiting; je kunt de kengetallen berekenen.

opleidingsduur
Als alle modules worden verzorgd, kan de opleiding in 12 weken (1 dagdeel per week) worden afgerond.

studiebelasting
Om de gemiddelde studiebelasting op 8 – 12 uur per week te houden, adviseren wij om na iedere module een studiepauze van 1 à 2 weken in te lassen. Dit verlengt weliswaar de opleidingsduur, maar het voordeel is dat de deelnemer de gelegenheid heeft per module examen te doen bij De Associatie. Onze ervaring is, dat dit het slagingspercentrage verhoogt! 

Onze slagingspercentages liggen hoog: studenten worden begeleid door vakbekwame, enthousiaste docenten. Onze opleidingskwaliteit en de inzet van de deelnemers bepalen samen de waarde van een diploma.

Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij naar De Associatie (www.associatie.nl). Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van De Associatie; in de laatste les van een module bespreekt de docent zo’n voorbeeldexamen.
Wij kunnen de deelnemer(s) collectief aanmelden bij De Associatie. Hiervoor berekenen wij € 25,00 administratiekosten per module per deelnemer. De deelnemer ontvangt een link waarmee hij zelf een locatie, datum en tijd boekt.

Als alle modules worden afgenomen, bedraagt de prijs voor deze incompanyopleiding € 1.600,00. Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen.  
Dit is inclusief lesmateriaal, exclusief btw en km-vergoeding voor de docent en exclusief examengeld. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en examenaanmelding verwijzen wij naar De Associatie (www.associatie.nl). Wij kunnen de deelnemer(s) collectief aanmelden bij De Associatie. Hiervoor berekenen wij € 25,00 administratiekosten per module per deelnemer. De deelnemer ontvangt een link waarmee hij zelf een locatie, datum en tijd boekt.

Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen, trainingen of workshops te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als de opleiding of training moet worden gevolgd om een functie goed uit te voeren. Anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw medewerkers.
De eigen werklocatie is vertrouwd.
Les op tijden die binnen uw organisatie passen.
Met collega’s iets nieuws leren, versterkt het teamgevoel.
In overleg bepalen we de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; om persoonlijke aandacht te garanderen, adviseren wij een groepsgrootte van maximaal tien medewerkers.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

U ziet de voordelen van een incompanytraject en wilt graag professioneel advies? Wij komen graag naar uw locatie; een telefonische kennismaking stellen wij zeker ook op prijs: 06 48541255.

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven. 

modules
bedrijfsadministratie: het maken van berekeningen ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming; overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans; je krijgt kennis van de belangrijkste theorie en begrippen.
kostencalculatie:  leer hoe het bedrijfsresultaat ervoor staat; wat  de kostprijs is en hoe die zich verhoudt tot de verkoopprijs; leer hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent en krijg inzicht in resultaten en presentatiemethoden die je direct in praktijk kunt brengen.
financiering: je hebt je theorie over financiering paraat met termen zoals agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen; je leert berekeningen maken voor  de periodeafsluiting en kunt de kengetallen berekenen. 

prijs
De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 950,00 Dit is inclusief lesmateriaal, begeleiding door een vakdocent en btw; exclusief examinering.

examinering
Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij je naar De Associatie. Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van
De Associatie; de docent beoordeelt één door jou gemaakt voorbeeldexamen en geeft je advies voor het examen.

Download hier onze voorwaarden om de begeleide thuisstudie te starten. 

Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij naar De Associatie (www.associatie.nl). Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van De Associatie; je kunt één gemaakt voorbeeldexamen per module ter beoordeling voorleggen aan de docent.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen