Ga naar de inhoud

basiskennis boekhouden (BKB)

Je hebt een cijfermatig inzicht en wilt met jouw kwaliteiten zelfstandig werken als boekhoudkundig medewerker of junior boekhouder. Of denk je er aan om zelfstandig ondernemer te worden? Dan is Basiskennis Boekhouden een geschikte opleiding voor jou! Kies aansluitend voor de opleiding Basiskennis Calculatie en je mag jezelf Financieel Assistent noemen.

Opleiding Basiskennis boekhouding / calculatie

niveau
Het niveau van de incompanyopleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) is mbo3.

vooropleiding
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. De deelnemer begrijpt, spreekt en schrijft de Nederlandse taal op niveau B1/2F. 

module
Deze opleiding bestaat uit één module: Basiskennis Boekhouden biedt je meer dan ontvangsten en uitgaven bijhouden. Het gaat in op vragen als wat is een balans, een winst-en-verliesrekening, een grootboek, een journaalpost? Wat doe je daarmee? Aan welke regels moet ik me als boekhouder houden? 

De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) duurt 10 weken (1 dagdeel per week).
De gemiddelde studiebelasting bedraagt 8 – 16 uur per week. 

Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij je naar De Associatie. Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van
De Associatie; de docent beoordeelt één door jou gemaakt voorbeeldexamen en geeft je advies voor het examen.

Een kandidaat dient zich op persoonlijke titel bij De Associatie aan te melden voor een examen. Kenniscentrum B.O.S. kan een aanmelding regelen (ook bij één kandidaat). Wij rekenen in dat geval € 30,00 (exclusief btw) afhandelingskosten. De kandidaat ontvangt een link van De Associatie waarmee hij zelf kan aangeven waar en wanneer hij examen wil doen.

Als alle modules worden afgenomen bedraagt de prijs voor deze incompanyopleiding € 1.500,00. 

De prijs is inclusief lesmateriaal, exclusief btw en km-vergoeding voor de docent. Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen. Bijkomende kosten: examenkosten bij De Associatie (voor exameneisen, aanmelding en examenkosten verwijzen wij naar www.associatie.nl). 

Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen of trainingen te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als voor een functie een opleiding of training moet worden gevolgd en anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw werknemers.
Uw werknemers hebben les op tijden die binnen de organisatie passen.
Als werkgever bepaalt u met ons de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; in andere gevallen kan een groep ook 20 werknemers zijn.
De eigen werklocatie is vertrouwd en samen met collega’s iets nieuw leren, versterkt het teamgevoel.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven. 

modules
Deze opleiding bestaat uit één module: Basiskennis Boekhouden biedt je meer dan ontvangsten en uitgaven bijhouden. Het gaat in op vragen als wat is een balans, een winst-en-verliesrekening, een grootboek, een journaalpost? Wat doe je daarmee? Aan welke regels moet ik me als boekhouder houden?  

prijs
De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 650,00. Dit is inclusief lesmateriaal, begeleiding door een vakdocent en btw; exclusief kosten voor examinering bij De Associatie.

examinering
Onze financiële opleidingen worden onafhankelijk, extern en online geëxamineerd door De Associatie. Voor meer informatie (exameneisen), kosten en aanmelding verwijzen wij je naar De Associatie. Voorbeeldexamens voor deze module zijn eveneens te vinden op de site van
De Associatie; de docent beoordeelt één door jou gemaakt voorbeeldexamen en geeft je advies voor het examen.

Download hier onze voorwaarden om de begeleide thuisstudie te starten.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen

  Mogelijke vervolgopleidingen

  Basiskennis Calculatie (vormt samen met BKB het diploma Financieel Assistent)
  Basiskennis Loonadministratie (vormt samen met de module Personeel, Organisatie & Communicatie het diploma MPZ)
  Medewerker Personeelszaken (MPZ)
  Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)