Administratief

Medisch administratief medewerker

Je hart ligt in de zorgsector. Jij wilt dat sociale aspect combineren met specifieke administratieve kennis en vaardigheden. Veel van onze studenten kunnen de zorg aan het bed niet meer aan, maar willen toch graag zorg gerelateerd werk blijven doen.

Met de opleiding Medisch administratief medewerker kan ook jij medisch administratief werk doen bij een zorginstantie. Daarnaast kun je ook denken aan werken bij  bijvoorbeeld verzekerings- en rechtsbijstandskantoren, een huisartsen- of verloskundigenpost, een GGZ, consultatiebureau of bij een van de vele particuliere, gespecialiseerde praktijken.

medisch administratief medewerker opleidingsmogelijkheden - administratief

Voor deze opleiding Medisch administratief medewerker is geen specifieke vooropleiding nodig; wel moet je het Nederlands goed begrijpen en behoorlijk spreken en schrijven.

Modules
Medische terminologie (MT)
Medische secretariaatspraktijk (MSP)
Word basis (WOB)
Outlook agendabeheer (OUT)

Prijs
€ 1.375,00
Dit is inclusief inschrijf-, boeken- en examengeld; koffie/thee; btw; parkeren op eigen terrein. Dus géén bijkomende kosten.

Tijdens de module(s) computervaardigheden breng je je eigen laptop mee naar de les. In 2021 zijn onze computervaardigheidslessen gebaseerd op Office 2019.

Niveau
De opleiding Medisch Administratief Medewerker heeft het mbo-niveau 3.

Inhoud
Medische terminologie (MT)
Er wordt gelet op schrijfwijze en uitspraak; de termen zijn onderverdeeld in anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers).
Medische secretariaatspraktijk (MSP)
Krijg inzicht in de functie-eisen, je taken en verantwoordelijkheden. Leer van alles over de Nederlandse gezondheidszorg, ziekenhuisorganisatie, arts en opleiding, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars.  En natuurlijk nemen we je mee naar de administratieve ins en outs in de medische wereld: postverwerking, archiveren, medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, agendabeheer, het medische spreekuur, communiceren en specifiek patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische balie.
Word basis (WOB)
Basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) teksten opmaken, aanpassen en afdrukken, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen,  marges, kop- en voetteksten, paginanummers, werken met sjablonen
Outlook (OUT)
Basisvaardigheden agenda- en taakbeheer.

De opleiding Medisch administratief medewerker duurt 11 weken (1 dagdeel per week).
De gemiddelde studiebelasting bedraagt 8 – 16 uur per week. (Het is vooral verstandig om de medische termen dagelijks te herhalen.)

dinsdag 12 oktober 2021; lestijd 13.30 – 16.30 uur 

Gratis, klassikale kennismakingsles
Wil je persoonlijk ervaren of de opleiding Medisch administratief medewerker iets voor jou is? Bel 079 7470222 voor een intakegesprek, zodat je helder geïnformeerd bent: wat mag je van ons verwachten en wat verwachten wij van onze studenten? Aarzel je nog? Volg dan gratis en vrijblijvend een kennismakingsles in Zoetermeer (aanmelden verplicht). Ervaar hoe de docent ook jou naar je examens begeleidt.

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert, je huiswerk en je proefexamen maakt. Dat proefexamen bespreek je met de vakdocent op een ‘locatiemoment’. Daarna schrijf je je (binnen 12 maanden na inschrijfdatum) in voor een examenmoment.

De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 699,00. 

De opleiding Medisch Administratief Medewerker wordt op onze leslocatie Zoetermeer verzorgd voor een geaccrediteerd diploma van het IVIO-Examenbureau, dat maatschappelijk en door het bedrijfsleven erkend en gewaardeerd wordt. Per module moet je eindcijfer minimaal een 5,5 zijn om een overalldiploma te behalen. De slagingspercentages van onze studenten liggen rond de 95%.

Opleidingskwaliteit, inzet en de waarde van het IVIO-diploma gaan bij ons hand in hand: daarom kun je een module slechts één keer herkansen. Onze slagingspercentages liggen hoog, dus herexamens voor deze opleiding hoeven slechts af en toe afgenomen. Kosten voor een eventueel herexamen bedragen € 75,00 (inclusief btw). per module.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.

  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse
  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen