Ga naar de inhoud

Medisch administratief medewerker

Jouw hart ligt bij de zorg. Jij wilt dat sociale aspect combineren met specifieke administratieve kennis en vaardigheden en werken bij een zorginstantie. Maar wist je dat je met deze opleiding ook kunt solliciteren bij bijvoorbeeld een verloskundigenpost, verzekerings- en rechtsbijstandskantoren, GGZ, AZC, consultatiebureau of een particuliere, gespecialiseerde praktijk?

medisch administratief medewerker opleidingsmogelijkheden - administratief

niveau
Het niveau van de opleiding medisch administratief medewerker is mbo3.

vooropleiding
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. De deelnemer begrijpt, spreekt en schrijft de Nederlandse taal op niveau B1/2F.

modules
medische terminologie: er wordt gelet op schrijfwijze en uitspraak; de termen zijn onderverdeeld in anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers).
medische secretariaatspraktijkvaardigheden: krijg inzicht in de functie-eisen, je taken en verantwoordelijkheden. Leer van alles over de Nederlandse gezondheidszorg, ziekenhuisorganisatie, arts en opleiding, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. En natuurlijk nemen we je mee naar de administratieve ins en outs in de medische wereld: postverwerking, archiveren, medische dossiers, kaartsystemen, ICD-code, agendabeheer, medische spreekuur, communiceren en specifiek patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische balie.
praktisch Office Word basis: basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) teksten opmaken, aanpassen en afdrukken, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen,  marges, kop- en voetteksten, paginanummers, werken met sjablonen.
praktisch Office Outlook agenda- en taakbeheer: basisvaardigheden agenda- en taakbeheer.

Tijdens de computervaardigheden (Word en Outlook) moet de deelnemer beschikken over een laptop of desktop in de lesruimte (ook bij het examen). In overleg met de werkgever wordt bepaald in welke Office-versie de lessen worden verzorgd en geëxamineerd.

opleidingsduur
Als alle modules worden verzorgd, kan de opleiding in 10 lessen van 3 uur worden afgerond. Aansluitend wordt de opleiding afgesloten met een examen per module. In overleg met de werkgever bepalen wij de examenmomenten (zie ook examinering). 

studiebelasting
Naast de lestijden moet de deelnemer rekening houden met een studiebelasting van 8 – 10 uur per week. (Het is vooral verstandig om de medische termen dagelijks te herhalen.)

examinering
De examinator komt naar de leslocatie (mits deze geschikt is om examens af te nemen). Zo beperken we eventuele examenstress. Als de locatie niet geschikt is voor het afnemen van examens, dan wijken we uit naar een van de locaties van Crown Business Center.

diploma
Opleidingskwaliteit en de inzet van studenten gaan hand in hand met de waarde van een geaccrediteerd diploma van het IVIO-Examenbureau. Om de waarde van het diploma te waarborgen, kan een module maximaal twee keer worden herkanst. Onze slagingspercentages liggen hoog: studenten worden begeleid door ervaren, vakbekwame en enthousiaste docenten. Lukt het ook met twee herkansingen onverhoopt niet om alle modules met minimaal een 5,5 af te ronden? Dan ontvangt de student een getuigschrift van het IVIO-Examenbureau.

Als alle modules worden afgenomen bedraagt de prijs voor deze incompanyopleiding € 1.500,00. Bij vrijstelling(en) passen wij uiteraard de prijs aan.

Dit is inclusief lesmateriaal, exclusief btw en km-vergoeding voor de docent. Bij minder dan drie deelnemers zijn wij genoodzaakt de prijs met 20% te verhogen.

Als werkgever weet u dat uw personeel uw grootste kapitaal is. U hecht waarde aan ambitie en veranderingsgerichtheid, dus u stimuleert uw werknemers functie- of veranderingsgericht opleidingen of trainingen te volgen. Uw werknemers weten dat er geen discussie is als voor een functie een opleiding of training moet worden gevolgd en anderzijds voelen zij de waardering als ze een opleiding of training mogen volgen die zij waardevol achten voor hun persoonlijke ontwikkeling (veranderingsgericht).

Een incompanytraject biedt veel voordelen:
Geen reistijdverlies voor uw werknemers.
Uw werknemers hebben les op tijden die binnen de organisatie passen.
Als werkgever bepaalt u met ons de groepsgrootte. Soms is privéles nodig; in andere gevallen kan een groep ook 20 werknemers zijn.
De eigen werklocatie is vertrouwd en samen met collega’s iets nieuw leren, versterkt het teamgevoel.
Onze vakdocenten adviseren uw werknemer(s) bedrijfsgericht over het aangeleerde (waar mogelijk gebruiken zij uw businesscases).

Een thuisstudie biedt je veel voordelen:
Je bepaalt zelf wanneer je start, waar, hoe en wanneer je studeert.
Je ontvangt (na betaling van de factuur) van ons de boeken en we koppelen je aan een vakdocent, die je huiswerk – dat je per e-mail verstuurt – corrigeert en je tips en adviezen geeft.
Wij zijn je stok achter de deur, die voorkomt dat van uitstel afstel komt: bij de incompanytraining zie je hoe lang je mogelijk over de opleiding zou kunnen doen. Wij stimuleren je om in korte tijd je studie af te ronden. Pauze nodig? Geen probleem, zolang je je thuisstudie maar binnen 18 maanden afrondt.
Alle leerstof duidelijk? Dan krijg je van de docent een voorbeeldexamen te maken. Dit wordt nagekeken en je krijgt de laatste tips om je goed voorbereid voor het examen in te schrijven.

Download hier onze voorwaarden om de thuisstudie te kunnen starten.

De prijs voor deze thuisstudievariant bedraagt € 750,00. Dit is inclusief lesmateriaal; exclusief btw en exclusief je examens.

  Investeer slim in jezelf: ervaar de opleiding voor je betaalt.


  KennismakingslesAanmelding opleidingInformatieaanvraag

  Naam

  Interesse

  ParticulierZakelijk

  Uw bedrijfsnaam

  Bel mije-mail mij

  Telefoonnummer

  E-mail

  Ik wil meer weten over

  Aanvullende vragen